Antwerpen – De horecasector krijgt op 13 november een absolute primeur met de Horeca Digital Days #01. Het event wil professionele horecaondernemers inspireren en motiveren om zich nog beter te wapenen in het digitale tijdperk. Plaats van afspraak is bij gastheer én initiatiefnemer De Serre in de Lange Gasthuisstraat, dé proeftuin voor nieuwe technologieën.

Sebastian Rummens van De Serre: “Horeca Digital Days #01 wil een antwoord bieden op de vele vragen die vandaag de horecasector een pak kopzorgen baart.”

Digitalisering in de horeca faciliteren

Tijdens de Horeca Digital Days #01 kunnen de horecaondernemer en -medewerker komen luisteren en kijken naar heel wat mogelijkheden die de bestaande digitale tools aan hun onderneming kunnen bieden.
“We focussen op twee vlakken: producenten van technologie ondersteunen in het verbeteren van hun producten en/of dienstverlening én horecabedrijven de weg wijzen binnen de huidige digitale wereld. Dat eerste doen we door de horeca en de digitale sector samen aan tafel te zetten om zo tot betere producten te komen. Kortom, software op punt stellen die naadloos geïntegreerd kan worden en waarbij de gebruiker geen uren moet spenderen om gegevens in te voeren. Langs de andere kant trachten we de horecaondernemer te helpen door het initiëren van opleidingen in digitale technieken én door een beurs zoals de Digital Days”, vertelt Sebastian Rummens.

Waar beginnen?

Horeca Digital Days #01 wil een antwoord bieden op de vele vragen die vandaag de sector een pak kopzorgen baart. Waar te beginnen? Wat zijn de valkuilen rond digitalisering? Waar liggen precies de voordelen? Hoe lang duurt zo’n digitaliseringstraject? Welke producten implementeren? Wat kost het? En hoe ga je om met een veranderingstraject en met de weerstand van personeelsleden?

Reeds meer dan 20 leveranciers van digitale toepassingen en innovatieve horecaoplossingen waaronder Payconiq, Forganiser, Joyn en Tsjing – deze laatste is ook te gast is tijdens ‘Made in Mechelen Live’ op 9 november – maken alvast hun opwachting op 13 november in De Serre.