Bescheidenheid siert de mens. Maar soms mag je jezelf wel eens op de borst kloppen. Dat mag bijvoorbeeld de Antwerpse producent van tennissnaren Luxilon doen. Dit bedrijf, dat is gevestigd in Wijnegem, bestaat sinds 1959 en is gespecialiseerd in snaren. Niet alleen voor sportieve doeleinden overigens. Ook voor een hele reeks andere toepassingen, van de medische sector tot ruimtevaart en een hele waaier van industriële toepassingen.

Met zijn tennissnaren staat Luxilon alvast aan de wereldtop. Gustavo ‘Guga’ Kuerten heeft 20 jaar geleden Roland garros gewonnen met de snaar Luxilon ‘Big Banger Alu Power’ Om dit gepast te vieren wordt de alu power opnieuw in de originele kleur gelanceerd. Deze snaar heeft de naam’Guga 20 jaar heritage’  meegekregen en zal Guga voor Europa lanceren tijdens de volgende editie van de French Open.
Maar niet alleen Kuerten speelde de pannen van het dak met Luxilon- snaren.  72% van de Atp 100-spelers en 51% van de Wta 100 speelt ermee: Federer, Raonic, Del Potro, Nishikori, Serena en Venus Williams. Vanzelfsprekend ook onze Belgen: Goffin, De Loore, Darcis, en bij de vrouwen Wickmayer, Mertens, Mestdagh,..

De huidige zaakvoerder, Nico Van Malderen is de zoon van de stichter Leo Van Malderen. In 1997 werd het bedrijf volledig door een brand verwoest. In 1999 opende een compleet nieuwe fabriek. Er werken 25 mensen.