Op 13 september verzamelden alle partners voor het symbolische startschot van de nieuwbouwwerken bij Benedenti Groep in Herentals. Deze tandartsengroep is op 7 locaties in Vlaanderen gevestigd, onder meer in Kontich.

Rik Claes, gedelegeerd bestuurder Benedenti Groep: “We vinden het belangrijk om een sterk team rondom ons te vormen dat begrijpt waar we naartoe willen. Dit project is voor ons méér dan een nieuw gebouw. We ondernemen hier in het kader van gezondheid, maar we willen tegelijk ook gezond ondernemen. En dat doe je best op een constructieve manier: door samenwerking.”

Benedenti kiest voor De Voordenkers

De Herentalse praktijk barst momenteel uit haar voegen. Daarom dringt een verhuis zich op naar een fonkelnieuw gebouw met een eigen labo. Bouwheren van het pand zijn Rik Claes, Lize Tegenbos, Annemie Tolleneer en haar echtgenoot Wouter Torfs van Schoenen Torfs.

d&a architecten, in samenwerking met Studio Tolleneer voor het interieur, tekenden voor het ontwerp van het nieuwe gebouw. De uitvoering is in handen van De Voordenkers van Mathieu Gijbels.

Het nieuwe gebouw is erop gericht om enerzijds patiënten zich welkom te laten voelen in een omgeving waarin ze de best mogelijke zorgen ontvangen. Anderzijds om medewerkers de best mogelijke werkomgeving te bieden. Tevens zal het gebouw op uitbreiding voorzien zijn, want Benedenti Groep is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Op deze locatie komt ook een eigen laboratorium.

Originele stunt

Ter gelegenheid van het symbolisch startschot van de bouwwerken, werd een tijdcapsule voorgesteld: een boodschap aan een onbekende in de toekomst over wat er op deze plek in de Gareelmakersstraat vanaf 13 september 2017 gebouwd werd. Een intentieverklaring voor een productieve samenwerking die door alle partijen ondertekend werd, vervolgens opgeborgen en ingegraven in de grond waar die deel zal blijven uitmaken van het nieuwe gebouw.

Enkele sfeerbeelden.