Op 13 maart werden de beste werkplekken van België bekend gemaakt in de Event Lounge te Brussel. In totaal ontvingen maar liefst 35 organisaties deze erkenning voor hun goed werkgeverschap. Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door het Great Place to Work® Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School en mediapartner Jobat/Mark Magazine.

Zo’n 25.000 werknemers lieten hun stem horen

Goede werkplekken zijn organisaties waar mensen vertrouwen hebben in het management, trots zijn op hun job en plezier beleven op het werk. Great Place to Work® kijkt naar bedrijven doorheen twee lenzen. De Trust Index© enquête (werknemersbevraging) onderzoekt hoe medewerkers vertrouwen, trots en collegialiteit ervaren in hun bedrijf. Daarnaast evalueert de Culture Audit© vragenlijst (HR-bevraging) het werkgeversbeleid van de organisaties. 
Uniek in deze aanpak is dat de evaluatie door de medewerkers primeert. Twee derde van de eindscore wordt namelijk bepaald door de resultaten van de eigen medewerkers.

De Top 10 in twee categorieën

In de categorie van grote bedrijven (> 500 werknemers) mag Schoenen Torfs uit Sint-Niklaas zich echt de Best Place to Work noemen. Het is al de achtste keer dat Schoenen Torfs met de eervolle titel aan de haal gaat.
1. Torfs
2. Accent Jobs
3. McDonald’s Belgium 
4. KBC
5. Start People
6. Adecco
7. DELA
8. EY
9. MediaMarkt
10. Bel&Bo

In de categorie van bedrijven met < 500 werknemers staat EASI op kop. 
Peter s’Jongers, CEO van Protime dat in de top 5 prijkt, is heel fier op de zesde nominatie op rij als Antwerps Great Place To Work bedrijf: “Ik ben er absoluut van overtuigd dat onze prestaties gerealiseerd worden door onze mensen en cultuur op de eerste plaats te zetten. Hoe kunnen we anders ons groeiend bedrijf ondersteunen, onze klanten tevreden houden en nieuwe klanten aantrekken?” Hierna de rangorde:
1. EASI
2. AE
3. Secretary Plus
4. Protime
5. Xylos
6. ORMIT
7. Mars Belgium
8. SAS Institute
9. CTG Belgium
10. AbbVie

Great place to work certified

Great Place to Work® erkent bovenstaande 20 organisaties voor hun goed werkgeverschap en mensgerichte organisatiecultuur.
Sinds 2017 gebeurt dat niet enkel aan de hand van de top 10, maar reikt men eveneens een certificaat uit aan die organisaties die een bepaald minimumniveau bereiken voor beide enquêtes. En dat zijn er nog eens 15, in alfabetische volgorde: 
Amgen, Axxes, Bank J. Van Breda & C°, Bewire, Codit, Cofidis, HAYS, inno.com, Manutan, Planet Group, Solvus, Technord SA, Unique, Upgrade Estate en Vente-Exclusive.com.