Besturingssystemen uit Kalmthout

kalmthoutjeJe rijdt er vaak achteloos aan voorbij. Bij E.D.&A in Kalmthout hebben ze evenwel geavanceerde technologie in huis. Het bedrijf produceert elektronische besturingssystemen voor grote afnemers als het Duitse Miele.

Met de verhuis van Kapellen naar Kalmthout heeft E.D.&A zijn productiecapaciteiten vergroot. E.D.&A staat voor Electronics, Development en Assembly. Het bedrijf is gespecialiseerd in de aanmaak van besturingssystemen voor machines en apparaten. The internet of things is in Kalmthout reeds werkelijkheid. Het gaat erom dat machines en computers via het internet met elkaar verbonden zijn. In die verhoogde connectiviteit liggen enorme technologische mogelijkheden. De frigo die bv. aangeeft dat er dringend melk moet aangekocht worden voor de baby.

In zijn constant opgevoerde researchinspanningen heeft het management van E.D.&A er alvast op gelet de nieuwste ontwikkelingen in dit opzicht op de voet te volgen. Voor de aanmaak van de nieuwste besturingssystemen moet je dus niet langer meer naar China. Je kunt ook in Kalmthout terecht. Het gaat er dan zowel om korte reeksen van besturingssystemen op maat van de klant of om een opdracht van verscheidene tienduizenden stuks. E.D.&A is met zijn geavanceerd machinepark voldoende flexibel om zich snel aan te passen.

In het nieuw gebouw van Kalmthout zijn zo’n 45 mensen aan de slag. Ze werkten verleden jaar een omzet bijeen van 10 miljoen euro.

In de afgelopen dagen werd een groot nieuw contract betekend. Met wie wordt nog voorzichtig toegedekt. Nu al is evenwel duidelijk dat de vrijstaande ruimte van het nieuwe gebouw in Kalmthout vrij snel helemaal zal ingenomen zijn.