Bij Protime in Aartselaar, een bedrijf gespecialiseerd in tijdsregistratie en personeelsplanning, hopen ze dat nijvere bijtjes de werknemers inspireren. Vandaag, maandag is daar een bijenpaviljoen officieel ingehuldigd. Dat gebeurde in aanwezigheid van de lokale imker en van de schepenen Mark Vanhecke en René Lauwers.

Bijen zorgen voor inspiratie bij consultant in personeelsplanning

Protime is gespecialiseerd in tijdsregistratie en personeelsplanning en ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om tijd te investeren in het milieu. Ze doen dat onder meer door de bedrijfsgebouwen uit te rusten met uitsluitend tijdgestuurde LED-verlichting. Het bijenpaviljoen is een nieuwe illustratie van dat engagement. Door bijenkolonies te plaatsen en te onderhouden, hoopt Protime zijn steentje bij te dragen aan de bescherming van de bij als bestuiver. Op die manier krijgen fauna en flora een extra zetje want in de afgelopen decennia gingen al meer dan 30% van alle flora en fauna verloren. Het uitsterven van de bij als bestuiver is één van de belangrijkste redenen van die terugval.

Niet alleen de bijen krijgen een mooi onderkomen te midden van een aangelegde bloementuin met picknicktafels voor het personeel, ook hun honing komt terecht op een goede plaats. Zo zal de honing onder meer gebruikt worden ten voordele van Sogeha, een project dat vakantiekampen organiseert voor kansarme kinderen. Als er voldoende honing geproduceerd wordt, wil Protime er op termijn zelfs honingzeep van maken.