Bilfinger Tebodin uit Zwijndrecht biedt op de Belgische markt Industrial 360º aan. Deze virtuele fabriek is betaalbaar, snel en online toegankelijk en maakt het voor industriële spelers mogelijk om in een fotorealistische omgeving nieuwe ontwerpen of aanpassingen aan hun fabriek of installatie weer te geven.

Stefan Ceulemans, commercial director van Bilfinger Tebodin: “Industrial 360º is een mooi voorbeeld van de innovatieve en duurzame oplossingen waarmee wij onze expertise inzetten voor focusmarkten in België: chemie, voeding, farma en industrie.”

Sneller en goedkoper

Met een speciale 360°-camera en bijhorende software wordt een doorsnee fabriek in slechts twee uur gescand, wat sneller en goedkoper is dan de traditionele laserscanner. De camera combineert de 3D-omgeving met aanvullende data om alle mogelijke ontwerpen en uitvoeringen inzichtelijk weer te geven. Hierdoor kunnen ook bijvoorbeeld trainingen in een virtuele omgeving plaatsvinden in plaats van op een fysieke locatie.
In deze virtuele omgeving kan men navigeren en gebruiksaanwijzingen, videoclips of relevante informatie toevoegen aan plaatsen op de site.

Groei in België

Opgericht in 1945 met hoofdkantoor in Den Haag, heeft Bilfinger Tebodin 35 kantoren wereldwijd in 17 landen.
Het team van consultants en ingenieurs in Zwijndrecht heeft door innovatie en enthousiasme de opdrachtenportefeuille sterk zien groeien. Van fabrieksaanpassingen bij grote petrochemische bedrijven, over nieuwe state-of-the-art laboratoria in de farma en renovatie van een sterk verouderde productie-unit in de voedingssector tot het uitbreiden van een bestaande lijmproductiefaciliteit in de industrie.

“Mede door de vele innovaties en onze doelgerichte aanpak die beantwoordt aan de directe noden van onze klanten wordt onze dienstverlening enorm gewaardeerd”, vertelt Stefan Ceulemans. “Daarom gaan we uitbreiden en onze huidige kantoorruimte verdubbelen. Daarnaast plannen we ook om een tweede vestiging te openen op een nieuwe strategische locatie. We zijn dan ook ijverig op zoek naar gemotiveerde medewerkers en bieden hen een unieke kans om mee te werken aan de verdere uitbouw van ons bedrijf in een sterk groeiende business.”