Antwerpen – Nog geen twee jaar na de succesvolle lancering van haar parfummerk vond oprichtster Ellen De Veirman dat het tijd was voor een flagshipstore. Niet zomaar een flagshipstore, maar eentje op een echte toplocatie.

Ellen De Veirman: “De productie gebeurt volledig in de regio Antwerpen. Het zijn allemaal parfums met panache én een vleugje street cred, bedoeld voor creatieve zielen die zich niet (meer) thuis voelen in de klassieke parfumindustrie. ik wou ver weg blijven van het klassieke beauty verhaal van glitter & glamour, van het verleidelijke en sensuele. Voorlopig ligt de focus op parfums, maar ik sluit niet uit dat er in de toekomst afgeleide producten volgen.”

Tot nu toe kon je voor de eigenzinnige parfums van BillyXClub online terecht en in verschillende CKS-winkels, maar voortaan vind je deze Antwerpse parfums ook in de allereerste BillyXClub-flagshipstore in de Kammenstraat. Want zeg nu zelf, welke straat belichaamt de urban vibes van creatieve labels beter dan de Kammenstraat in hartje Antwerpen?

Een echte parfumista met een neus voor zaken

Gestart met aanvankelijk 6 parfums waarvan 3 vrouwengeurtjes, 1 mannengeur en 2 unisex wordt de collectie weldra uitgebreid met nog twee parfums.
Net als voor de look en packaging van de parfums werd voor het design van de boetiek een beroep gedaan op de bekroonde Antwerpse designstudio Pinkeye. Het interieur is resoluut urban chic en weerspiegelt de kleurrijke, no-nonsensepersoonlijkheid waar BillyXClub voor staat.

Meet Ms Billy X

Billy is het koosnaampje van Ellen De Veirman (40). Ellen werkte 11 jaar als assetmanager voor Baker Hughes in Noorwegen, een offshore service bedrijf dat allerlei materialen en personeel levert voor de olie-industrie.
“Ik droomde eigenlijk maar van één ding: mijn eigen parfumlabel uit de grond stampen omdat ik in de traditionele parfumerie nooit echt mijn gading vond. Vijf jaar ben ik bezig geweest met de voorbereidingen van BillyXClub, van marktonderzoek en het concept uitwerken tot nu. Begin dit jaar heb ik mijn baan in Noorwegen opgezegd. In april ben ik terug in Antwerpen komen wonen en heb ik BillyXClub als commanditaire vennootschap opgericht. Het hele traject heb ik tot nu toe zelf gefinancierd, maar ik sta open voor externe financiering om verder te groeien. Bijkomende eigen winkels of franchising behoren tot de mogelijkheden”, zegt een trotse Ellen.

Momenteel heeft Ellen nog een part time job in een notariaat om voorlopig geen inkomen uit de eigen zaak op te nemen. BillyXClub is open van woensdagmiddag tot en met zaterdag en dan staat Ellen zelf in de parfumerie. “ik wil absoluut in contact komen met mijn klanten en hun feedback vernemen om mijn producten en service bij te sturen waar nodig”, zegt Ellen.