De bioscoopgroep Kinepolis wil in de toekomst verder uitbreiden tot een groep met honderd bioscopen. Dat komt neer op een verdubbeling van het aantal cinema’s.

Dat heeft CEO Eddy Duquenne donderdag bekendgemaakt bij de voorstelling van de resultaten van de eerste helft van 2017.

Kinepolis is sinds 2014 met een forse uitbreidingsoperatie bezig. Via verschillende overnames werd het aantal cinemacomplexen sindsdien uitgebreid van 23 naar 48. Momenteel is de groep behalve in België (11 bioscopen) ook aanwezig in Nederland (15), Frankrijk (11), Spanje (6), Luxemburg (3), Zwitserland (1) en Polen (1). “De voorbije jaren zijn we fel gegroeid”, zegt CEO Duquenne daarover. “We bereiden ons nu voor op een verdere groei tot een groep met honderd bioscopen, met daarbij ook acquisities in nieuwe landen”.

De Kinepolis-topman zegt  dat er een inventaris is opgemaakt van de groepen en de gebieden die interessant zijn. De focus blijft daarbij op de eerste plaats op het Westen gericht. “Film is deels cultuur. Je moet dus ook de cultuur in het land begrijpen” zegt Eddy Duquenne.

De groep zal in zijn uitbreidingsstrategie ook grotere groepen in het vizier nemen en zal zich dus niet meer enkel richten op de kleinere, voorzichtige overnames. “Tot nu mikten we vooral op de ‘undermanaged assets’, die we konden laten groeien door onze manier van werken naar daar te kopiëren” zegt Duquenne. Maar voortaan zal ook gekeken worden naar de aankoop van cinema’s die beter draaien.  Onder meer een overname in Duitsland is “niet uit te sluiten”, zegt de CEO nog, zonder evenwel te bevestigen dat er concrete plannen in die richting zijn.