Biscuiterie Seghers uit Temse neemt het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello over. De nieuwe groep is goed voor een gezamenlijke jaaromzet van ruim 85 miljoen euro en stelt 320 mensen tewerk, van wie 70 in België.  

De nieuwe groep Seghers – Euro Pâtisserie komt zo in de top 10 van de grootste koekproducenten in de Benelux. De dagelijkse leiding is in handen van de broers Joris en Pascal Seghers. Frits Veldwijk, directeur van Euro Pâtisserie, blijft nog enkele jaren aan boord van de groep, om met zijn ervaring mee de koers te helpen bepalen.  

“We werken voor de huismerken van zowat alle grote retailers” zegt CEO Joris Seghers. “In Temse produceren we op 5 productielijnen. Het gaat om verschillende soorten industrieel gebak zoals mergpijpjes, kokosrotsjes, mini swiss rolls, swiss rolls en taarten. Euro Pâtisserie maakt in Apeldoorn en Spijkenisse op 15 productielijnen vooral roomboter bladerdeegkoekjes, roomboter koekjes en kleine margarinekoekjes”.

De productielijnen blijven na de overname  op dezelfde locaties behouden. De naam Euro Pâtisserie blijft ook bestaan. “Om onze groei verder te kunnen zetten hebben we uiteindelijk onze krachten gebundeld met een Nederlandse partner,  zegt Pascal Seghers, CEO van Biscuiterie Seghers. 

Naar nieuwe overnames?

Tegen 2020 wil de groep de kaap van 100 miljoen omzet bereiken. Met de overname door Biscuiterie Seghers van Euro Pâtisserie kan een groter afzetgebied bereikt worden. Vanuit België vertrekken de koekjes naar ruim 15 landen, hoofdzakelijk in Europa. De koekjes die in Nederland worden gebakken zijn in 40 andere landen terug te vinden, en dan vooral in Engeland en Duitsland. Zowel Biscuiterie Seghers als Euro Pâtisserie zijn in de jaren 60 gestart als familiebedrijven. 

“Onze bijdrage aan de Belgische economie mag niet worden onderschat” zegt Joris Seghers. Er is om te beginnen de tewerkstelling, maar we kopen ook al onze grondstoffen in eigen land, we voeren 90% van onze productie uit zodat er heel wat deviezen naar België terugvloeien”.

Overigens, zegt Joris Seghers, is het einde van de groei nog niet in zicht. Er wordt al gekeken naar nieuwe overnamekansen, dit keer in België. De aandelen zijn voor honderd procent in handen van de familie Seghers.