Belgian Knockout 2018 (BKO 2018) is de organisatie die door PietersProductions uit Antwerpen op poten wordt gezet om België eindelijk weer eens een European Tour-golfwedstrijd aan te bieden. Van 17 tot 20 mei zal Rinkven International Golf Club in Schilde de beste golfers ter wereld verwelkomen.

‘Familiebedrijfje’ 

Golf is in België nog altijd een kleine sport met slechts 63.000 geregistreerde spelers. Met Antwerpenaar Thomas Pieters hebben we wel een professionele golfer én potentiële wereldster in huis. De 26-jarige Thomas combineerde golf en studie aan de University of Illinois. Hij komt uit een gezin dat golf ademt. Zus Lieselotte Pieters is Thomas’ manager.
Met Thomas, Lieselotte en haar echtgenoot Jeremy Anciaux, broer Pieter-Jan Pieters die het communicatie- en designbureau OWOW heeft en de Henry van de Velde Young Talent Award 2016 behaalde, en diens vriendin Celine Jacobs, doet dit vijfkoppig team via het ‘familiebedrijf’ PietersProductions met kantoren in Antwerpen, een belangrijk golftornooi herrijzen: Belgian Knockout 2018. 

Belgian Knockout op kalender European Tour

De Belgian Open vindt zijn startjaar in 1910 en werd gespeeld op de Koninklijke golfclub van België over 36 holes. Na enkele interruptiejaren en een afwezigheid de voorbije achttien jaar verschijnt de Belgian Open nu opnieuw op de kalender van de European Tour onder de naam ‘Belgian Knockout‘ in Rinkven International Golf Club Schilde.
Het wordt wel geen regulier 72-holes tornooi. Men start met 144 spelers en loopt twee dagen een ronde in stroke play. De 64 besten komen dan in een tabel terecht waar ze mekaar over negen holes zullen bekampen. Diegenen met de beste score stoten door. Zaterdag moeten de deelnemers in het beste geval 3 x 9 holes strijden om van die 64, over 32 en 16, de 8 tot de finale toegelaten spelers te bepalen. Match play in stroke play dus. Zondag 20 mei is het final tournament day.