Brasschaat – Gereedschappenhandel Godevaart Eyckerman bvba is sinds kort exclusieve invoerder en verdeler voor België van het stellingbouwpakket Lobo Systems. Daarmee is het de eerste distributeur van de Britse stellingproducent op het Europese vasteland want tot voor kort richtte Lobo Systems zijn pijlen voor de buitenlandse markt enkel op Noord-Amerika.

Evert Eyckerman, zaakvoerder van Godevaart Eyckerman bvba: “Lobo Systems kan gelijk welke vorm aannemen om veilig op hoogte te werken in elke denkbare situatie, op eender welke locatie.”

Aangepaste stelling voor ingewikkelde toestanden

Voor de bouw- en dakwerken volstaat een gewone stelling meestal wel om op hoogte werken uit te voeren.
“Maar als het ingewikkelder wordt, komt er noodgedwongen – en ook door de veiligheidswetgeving voorgeschreven – een aangepaste stelling aan te pas. Godevaart Eyckerman brengt met Lobo Systems de geschikte oplossing naar de Belgische markt. Uitermate veilig werken op hoogte, daar gaat het bij dit systeem in essentie om”, steekt Evert Eyckerman, inmiddels zesde generatie van de Brasschaatse gereedschappenhandel, van wal.

Lobo Systems kan elke gewenste vorm aannemen. Het kan eender waar en in elke situatie opgezet worden. Het is geschikt voor alle sectoren, ook in de voeding. Het systeem heeft als voordeel dat de productie niet meer stil gelegd moet worden om onderhoudswerken uit te voeren. 

Dankzij deze ‘advanced platform systems’ is er geen stellingbouwer meer nodig. Medewerkers van een bedrijf mogen zelf met Lobo Systems werken en de gewenste stelling opbouwen, op voorwaarde dat ze vooraf een degelijke opleiding volgen. Ze moeten namelijk gecertificeerd zijn.
“Die opleidingen geven we zelf niet. Hiervoor werken we samen met Global Port Training in Antwerpen. De nadruk ligt niet alleen op de kennis van het bouwpakket, maar uiteraard ook heel sterk op de veiligheidsaspecten”, beklemtoont Eyckerman.