Zopas opende Brasserie W44 haar deuren in de foyer van het nieuwe gemeenschapscentrum Werf 44 in Schilde. In Berchem is horecaondernemer Janick Doré al een begrip. Zes jaar geleden nam hij samen met vennoten Daniel Dumeez en Stephen van Hoof ‘Eetcafé De Ketel’ over, de gerenommeerde horecazaak aan de Strijdhoflaan, die reeds 36 jaar bestaat. Begin de jaren 2000 startte Janick in Antwerpen Wagamama mee op.

Horeca-exploitatie in gemeenschapscentrum Werf 44

Janick kan dus duidelijk horeca-ervaring voorleggen. Dat was ook nodig om mee te doen aan de openbare aanbesteding die de gemeente Schilde uitschreef voor de exploitatie van Brasserie W44 in de foyer van het nieuwe gemeenschapscentrum Werf 44. En die werd aan Doré gegund.
De naam ‘Werf’, refereert aan de ‘Baronnen van de Werve de Schilde’ uit de jaren 1930. 

Op 1 maart was het openingsreceptie. “Goede buren, maken goede vrienden”, moet Janick gedacht hebben, want hij nodigde heel wat Schildenaren in W44 uit. Niet minder dan driehonderd aanwezigen kwamen een kijkje nemen.

“W44 zal een warme zaak worden waar we klanten verwennen met dagverse seizoensproducten van lokale leveranciers. Je kunt bij ons terecht voor een koffie, een biertje, of wat meer, lunch of diner”, zegt een fiere Janick.
In de brasserie kunnen 60 personen plaats nemen en als het weer het toelaat, kunnen er nog eens 120 op het terras zitten. De concessie houdt in dat Doré ook de twee (feest)zalen kan ondersteunen.

Samen met zijn levenspartner, Dominique Sykens, runt Janick W44. “Horeca is een harde stiel. En als je alles volgens de regels van de kunst én het spel wil doen, moet je er veel voor over hebben. De nieuwe horeca vestigingswetgeving heeft mijn beslissing wel kracht bijgezet. We hebben voor onze zaak in Schilde een nieuwe bvba opgericht en daardoor zijn we voor de aanwerving van onze eerste werknemer vrijgesteld van sociale lasten”, zegt Janick Doré.