brebuildHet bouwbedrijf Brebuild werft verscheidene vaklui aan. De Antwerpse onderneming werkt op een goed gevulde orderportefeuille en kan daarbij iedereen gebruiken. Van aankopers, calculators, projectleiders tot werfleiders.

Brebuild maakt als bedrijf deel uit van de multidisciplinaire bouwonderneming B and R Bouwgroep uit Arendonk. De Antwerpse vestiging is specifiek georiënteerd naar totaalprojecten met een specialisatie in renovatie. Het gaat dan om opdrachten van sociale huisvestingsmaatschappijen, lokale besturen en privé-opdrachtgevers. Het bedrijf tekent voor een omzet van zowat 35 miljoen euro.

B and R Bouwgroep nam Brebuild zowat drie jaar geleden over en integreerde de Antwerpse onderneming in haar langetermijnstrategie. Het gaat erom dat de Kempense groep met zijn liefst 17 verschillende gespecialiseerde dochterondernemingen van alle markten thuis is. Brebuild heeft in dit opzicht een heel specifieke opdracht en wordt vanuit de Schouwkensstraat in Antwerpen aangestuurd door Eddy Bruyninckx die tevens gedelegeerd bestuurder is van de hele groep. De  groep stelt liefst 550 mensen tewerk. Op de payroll van Brebuild staan zo’n 120 mensen.

De historische roots van de B and R Bouwgroep lagen bij de stichter Jef Hooyberghs die in het begin van de jaren zestig aan de slag ging. De NV Hooyberghs maakt overigens nog altijd deel uit van de groep.