BEVEREN – Brouwingenieur Pieter De Bock neemt een volgende stap in zijn Bevers bierverhaal. In 2015 lanceerde hij het ambachtelijk speciaalbier Remi Blond. Nu opent hij Brouwerij De Bock. De Beverse microbrouwerij zet in op de ontwikkeling van nieuwe lokale bieren.

Als hoofdbrouwer en productiemanager bij Brouwerij Anders! ontwikkelt Pieter De Bock jaarlijks tientallen bieren voor binnen- en buitenland. Verschillende van zijn recepten winnen zelfs medailles op internationale bierfestivals. Daarnaast trekt hij de wereld rond, op zoek naar nieuwe brouwtrends.

Zijn passie voor het gerstenat kent dus geen grenzen en daarom opent Pieter De Bock nu een microbrouwerij in zijn thuisgemeente. Die beschikt over een volautomatische brouwinstallatie met een capaciteit van tweemaal honderd liter.

Beverse bieren

Met het stijgende succes van speciaalbieren heeft Brouwerij De Bock alvast de wind in de zeilen, maar consumenten hechten ook steeds meer belang aan de herkomst van hun bier. Er is opnieuw interesse in lokale bieren, die doorgaans een ambachtelijk karakter hebben. Ook daar speelt de brouwerij op in.

“Ik wil mensen opnieuw in contact brengen met de fantastische lokale biercultuur, die zo typerend is voor ons land”, zegt Pieter De Bock. “Niet alleen door het ontwikkelen van nieuwe Beverse bieren, maar ook door het organiseren van bierdegustaties.”

Ook de gemeente juicht de lokale biercultuur toe. “Sinds begin dit jaar zitten alle Beverse brouwers regelmatig samen met het gemeentebestuur. Zo willen we nieuwe acties bedenken om Bevers bier op de kaart te zetten. Er staan al verschillende initiatieven in de stijgers”, aldus burgemeester Marc Van de Vijver.