2 Antwerpse genomineerden voor Bryo Awards

vliegenvliegenDe  Antwerpse start-ups Dynapptik en Myshelf zijn genomineerd voor de Bryo Award. Bryo is een project dat jonge mensen binnen de werkgeversfederatie Voka begeleidt in hun eerste stappen op weg naar een volwaardige onderneming. De prijzen worden toegekend op zaterdag 31 januari e.k.

In drie reeksen zijn telkens drie startende bedrijfjes in de kijker gezet. Ze zijn geselecteerd op basis van de adviezen van een aantal deskundigen en van vertegenwoordigers van Bryo zelf.

Onder de negen geselecteerden zijn effectief twee Antwerpse bedrijven. Dynapptik van Kris Van Dommelen en Nick Bols heeft een webapplicatie gemaakt die als airport digital assistant gebruikt kan worden op luchthavens. Het gaat erom de werking op luchthavens te verbeteren. Op het vlak van veiligheidsbeheersing bv. Dynappktik heeft ondertussen de kans gekregen om zijn app als prototype te laten gebruiken op de luchthaven van Deurne. Daarmee zouden al merkwaardige resultaten geboekt zijn.

Myshelf van Anouk Taeymans is de tweede Antwerpse genomineerde. Zij ontwierp een nieuw type wandplank waarin creativiteit en technologie verenigd werden. Myshelf laat je toe om het interieur van je woning of je appartement aan te passen in functie van je eigen stemming. Er kunnen steeds onderdelen uit het interieur verwijderd worden of eraan toegevoegd worden. Anouk Taeymans hoopt zich in maart e.k. te kunnen lanceren en werd daartoe ook aan een crowdfunding.

De ontwikkelingen rond de Bryo Awards kun je volgen op bryo-events.be/flanders-future-bryo-2014