ANTWERPEN – Wolfram Ghesquière die een tijd terug mee aan de wieg stond van het populaire Caffè Barbossa op het Mechelseplein, start met een nieuw concept. Samen met vrienden en leeftijdgenoten Jago Brood en Dries Pasteels opent hij op vrijdag 3 augustus buurtcafé Beestenbos in de Antwerpse wijk Sint-Andries.

Het nieuwe buurtcafé in Sint-Andries geeft de aftrap op 3 augustus. Beestenbos is een knipoog naar de sprookjes van Toon Tellegen waar alle dieren, groot en klein, elkaar kennen. Het nieuwe concept wil hetzelfde bereiken: een ontmoetingsplaats voor jong en oud worden.

Wolfram Ghesquière: “Beestenbos combineert het beste van een authentiek buurtcafé met de traditionele keuken uit de Deep South. Soulfood zijn simpele en authentieke volksgerechten met een ziel die mensen samenbrengen. Samen met Gilles Draps hebben we een watertandend menu uitgewerkt. Wie een gezellige avond met vrienden wil met een frisse pint of lekkere wijn in de hand, vergezeld van een Cuban sandwich, wat sweet potato fries of chickenwings, zal hier dus goed zitten. Ook vegetariërs kunnen hier terecht.”

Verder wil Beestenbos meer zijn dan een café. “We willen energie uitstralen die door de hele buurt vloeit en een café zijn waar iedereen deel van uitmaakt. We roepen oude tradities en gewoontes op. Zo vindt er tussen 8 augustus en 15 september een petanquetornooi plaats, is er elke woensdag in september Buurt Populaire met DJ Benny Blue van Radio Modern en organiseren we op 22 september de Oogstfeesten.”