Sporthallen vindt je uiteraard niet alleen in Antwerpen, maar over de hele wereld. Bij intensieve fysieke inspanningen als indoorsporten is een goede luchtkwaliteit in de sporthal van primordiaal belang.

Dezer dagen speelt de Belgische nationale mannenvolleybalploeg (Red Dragons) tegen Frankrijk, Turkije en Nederland op het EK 2017 in Polen.  Het bedrijf SIG Air Handling dat gespecialiseerd is in systemen voor luchtverbetering, -verplaatsing en -verspreiding, sponsort dit indoor volleybalteam met haar eigen productlabel CAIROX. Zo wil het bedrijf de aandacht vestigen op het belang van luchtkwaliteit in binnenruimtes zoals sporthallen, bedrijven en meer.

Gezondere binnenlucht helpt tegen astma en allergieën

“De visibiliteit en mediawaarde die we creëren via deze sport kent een positieve impact op onze bekendheid als specialist in de ventilatiewereld”, vertelt Bert Van Buggenhout, Marketing Manager bij SIG Air Handling International.

Onder het motto ‘Improving air because we care’ streeft SIG Air Handling naar gezondere binnenlucht voor iedereen, of het nu in huis is, op het werk of tijdens het sporten.
SIG Air Handling ontwikkelt producten en systemen voor air improvement, air movement en air diffusion. Het bedrijf heeft meer dan honderd filialen in Europa.

Ook op het vlak van maatschappelijk en sociaal engagement draagt SIG Air Handling haar steentje bij. Dat doet het bedrijf onder meer in samenwerking met de European Federation of Allergy and Airways Diseases Patient’s Associations (EFA). Samen streven ze naar betere Europese normen en maatregelen voor Indoor Air Quality en gezondere binnenlucht voor iedereen – in het bijzonder voor mensen met allergieën, astma en chronische longziektes.