Care helpt gevangenen bij lentekuis

gevangHet schoonmaakbedrijf Care engageert zich geregeld in maatschappelijk verantwoorde projecten. De onderneming uit Deurne neemt daartoe oa. deel aan de lenteschoonmaak in de gevangenis, de Nieuwe Wandeling in Gent.

De gevangenen krijgen van Care uitleg bij de onderscheiden schoonmaakproducten en de opkuispartijen. De Nieuwe Wandeling oriënteert zich als penitentiair instituut doelgericht op de reïntegratie van gevangenen en daarbij is een actieve deelname aan schoonmaakoperaties een ideale gelegenheid, heet het. Overigens houden de 300 gevangenen in Gent eraan om hun cel proper en clean te houden. Het is nu eenmaal de dagdagelijkse leefomgeving waar ze lange tijd verblijven.

Volgens Chantal Moerenhout, de sales en marketing manager van Care was de deelname aan het maatschappelijk project een groot succes. De gevangenen heten heel erg positief te reageren op het initiatief en doen er enthousiast aan mee.

Care maakt als Antwerps bedrijf deel uit van de groep Vebego en stelt zo’n 1200 mensen tewerk. Verleden jaar werd een omzet bijeengewerkt van 31 miljoen euro.