Care Property Invest verwerft woonzorgcentrum ”Residentie Moretus” en een groep van assistentiewoningen “Park Kemmelberg” te Berchem.  

De uitbating van beide entiteiten gebeurt door twee dochtervennootschappen van Armonea NV. Zij krijgen de beschikking over de twee centra door middel van een lange termijn huurovereenkomst. Armonea is de grootste onafhankelijke aanbieder van seniorenzorg in België. De groep is ook in andere Europese landen actief, onder meer in Spanje en Duitsland.  In België heeft Armonea 83 rusthuizen en serviceflats.  

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest: “De sites Residentie Moretus en Park Kemmelberg zijn twee  nieuwe aanvullingen van onze vastgoedportefeuille binnen een stedelijke omgeving. Wij zijn bovendien verheugd om  opnieuw scheep te gaan zorgexploitant Armonea.” 

Het woonzorgcentrum “Residentie Moretus” en de groep van assistentiewoningen “Park Kemmelberg” zijn allebei gelegen in Berchem en liggen slechts een boogscheut van elkaar verwijderd. Het woonzorgcentrum beschikt over een totale capaciteit van 150 woongelegenheden, opgedeeld in 128 eenpersoons- en 11 tweepersoonskamers. 

De groep van assistentiewoningen bestaat uit een nieuwbouwcomplex met een totale capaciteit van 31 wooneenheden.  De waarde van de gebouwen van beide projecten bedraagt samen rond de € 30 miljoen. Care Property Invest wil in de toekomst haar vastgoedportefeuille verder uitbreiden met zorgvastgoed zowel in het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest als in de rest van Europa.