WIJNEGEM/KONTICH – CenEnergy trekt nieuwe investeerders uit de automobiel- en IT-sector aan. Oprichter Isabelle Storme draagt daarbij de operationele leiding over aan Jan Verbruggen en Kurt Geudens. Op die manier wil het bedrijf uit Wijnegem haar groei versnellen en de organisatie verder professionaliseren.

Ginion Group en het Kontichse Gumption treden toe als investeerders. Ginion Group is als automobielgroep actief als invoerder en verdeler van verschillende premium- en luxemerken. Gumption ondersteunt als businessaccelerator gedreven ondernemers en starters met innovatieve oplossingen en diensten voor digitale transformatie en procesverbetering. Beiden zullen ze de groei zowel financieel als inhoudelijk ondersteunen.

Met Jan Verbruggen en Kurt Geudens aan het hoofd beschikt CenEnergy bovendien over extra ervaring. Jan Verbruggen bekleedde eerder functies als coo en salesdirecteur bij onder meer Centrauto, Touring en ALD Automotive. Kurt Geudens heeft een jarenlange ervaring als businessbankier en leidde als zelfstandig ondernemer een eigen brandstoffenbedrijf.

Ondanks de verschuivingen blijven Centrauto Group en Isabelle Storme, die zich nu voornamelijk op business development zal toeleggen, wel aan boord als aandeelhouders.

Groei versnellen

CenEnergy levert laadoplossingen voor elektrische voertuigen aan bedrijven, overheden en particulieren. Klanten hebben toegang tot meer dan 50.000 laadpunten in heel Europa. Het bedrijf uit Wijnegem zet daarbij in op Belgische kwaliteit, van concept en productie tot installatie en after-service.

“Maximale toegevoegde waarde creëren voor de infrastructuureigenaar en de consument blijft de hoofddoelstelling”, zegt Jan Verbruggen. “Wij willen de groei versnellen door een focus op schaalvergroting, kwaliteit, service en nieuwe verdienmodellen voor de klanten. Ook de backofficeprocessen worden geoptimaliseerd in functie van de huidige en toekomstige noden.”