Chalair wil vanuit Deurne op Caen vliegen

deurne De Franse luchtvaartmaatschappij Chalair vliegt vanaf 4 april e.k. drie keer per week tussen haar Franse basis in Caen – Carpiquet en Deurne.  Vanuit Caen zou bovendien een bijkomende lijn naar Bordeaux ingelegd worden.

Het gaat er hard aan toe op de Antwerpse luchthaven. Sinds enkele tijd worden er geregeld nieuwe lijnen aangekondigd. (Ook al werden er ondertussen al enkele weer geschrapt). Vooral de inbreng van Jetairfly is heel belangrijk.

De drie wekelijkse vluchten op maandag, dinsdag en donderdag zouden van Chalair uitgevoerd worden met een Beechcraft 1900D, een tweemotorig propellervliegtuig dat plaats biedt aan 19 passagiers. Chalair wil met deze route een luchtbrug openen tussen de twee havensteden. Een retourvlucht is ingepland op zowat 250 euro.

Volgens de redactie van de website Flightlevel.be zal Chalair allicht ook de route tussen Antwerpen en Genève overnemen van VLM Airlines. VLM Airlines heeft eerder aangekondigd dat Genève binnen afzienbare tijd weer gestopt wordt. De bezetting van de Fokkers zou onvoldoende geweest zijn.