Edegem – Het algemeen werving- en selectiebureau Chelona opent vrijdag 19 januari haar nieuwe kantoor te Edegem.

Xanthippe Verbist, zaakvoerster Chelona: “Toen ik als recruiter werkte voor een middelgroot IT-bedrijf deed ik een beroep op gekende selectie- en uitzendkantoren. Omdat ons bedrijf in de perceptie van die HR-dienstverleners niet groot genoeg was, kreeg het bedrijf niet de aandacht die het verdiende. Om kmo’s beter te helpen in hun zoektocht naar geschikte medewerkers ben ik met Chelona gestart.”

‘De schildpad’ breidt uit

Bedrijfspsychologe Xanthippe Verbist richtte in september 2015 wervings- en selectiebureau Chelona in Lier op als eenmanszaak. Ze combineerde die opdracht met een HR-job in dienstverband. Zowat een jaar geleden werd Chelona omgevormd tot een bvba en ging Xanthippe voluit voor het ondernemerschap. Door de groei van haar kantoor was Xanthippe genoodzaakt uit te kijken naar een nieuwe locatie. En dat is Edegem geworden.
Xanthippe Verbist: “Chelona betekent ‘schildpad’ in het Grieks en symboliseert de bedrijfsfilosofie achter onze diensten. Een schildpad ziet meer van de weg dan een haas, is het gezegde.”

Snelle groei

“We stellen vast dat meer en meer bedrijven op zoek zijn naar een structureel en duurzaam partnership met externe werving- en selectiespecialisten. Het nieuwe kantoor van Chelona op de as Antwerpen-Mechelen-Brussel is makkelijker bereikbaar om  tegemoet te komen aan die stijgende vraag”, stelt de zaakvoerster.

De kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de psychologen en vakexperten van Chelona. “Zo zorgen we ervoor dat alleen kandidaten waarvan de persoonlijkheid matcht met de bedrijfscultuur worden voorgesteld aan de klant. Dit levert een enorme tijdswinst op. Bovendien zijn onze services enkel te betalen indien een kandidaat aangenomen wordt”, stelt Xanthippe Verbist.

Dinsdag 9 januari berichtten verschillende redacties dat de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) het voorbije jaar een recordaantal vacatures mocht ontvangen: 14% meer dan in 2016. “We verwachten in 2018 een verdere groei in openstaande vacatures en kijken nu al uit naar de opportuniteiten die dit voor de sector zal creëren. Wij zijn er alvast klaar voor”, besluit Xanthippe.