IT-dienstenlevreancier Cheops uit Edegem neemt de Managed & Cloud Services afdeling van het Gentse Behind The Buttons over.

Het versterkt daarmee haar expertise en aanwezigheid in Oost- en West-Vlaanderen met als uitvalsbasis Gent.  Het kantoor in Gent wordt de derde vestiging van Cheops in België.

Behind The Buttons is een IT-integrator gespecialiseerd in IT-infrastructuur, IT-beheer, en softwaretoepassingen. Cheops neemt alle medewerkers en klanten over van de Managed & Cloud Services afdeling. De continuïteit voor de huidige klanten wordt hierdoor gegarandeerd. Daarnaast gaat Cheops volop rekruteren om de expertisepool nog uit te breiden.

Cheops heeft al mooie referenties in de regio, met bedrijven als Arcelor Mittal, Honda en Ontex. Met de nieuwe stap wil de onderneming nog beter inspelen op deze aantrekkelijke markt, die veel groeibedrijven telt.

Al tien jaar een snellere groei dan de markt

Om de groei en geografische spreiding verder te ondersteunen, investeert Cheops ook in een nieuw datacenter, volledig operationeel in februari 2018.

Cheops richt zich op ambitieuze en snelgroeiende bedrijven, die reiken van kmo’s tot grote bedrijven.

Filip Goos, CEO van Cheops: “De groeistrategie van Cheops werpt haar vruchten af: we groeien al meer dan 10 jaar beduidend sneller dan de markt. We nemen dus ook een steeds sterkere positie in op de IT-markt. De opening van een kantoor in Gent past in dit verhaal, maar is zeker niet het eindpunt.“

In totaal trekt Cheops in 2017 over alle kantoren zeker 75 nieuwe medewerkers aan, met een focus op IT-profielen zoals network, system en support engineers.