filippekeDe IT-markt evolueert duidelijk van de traditionele IT naar IT as a service. De klanten van IT-bedrijven zien IT vandaag als een dienstverlening. Dat houdt ook in dat ze niet langer zelf investeren in software, hardware, de implementatie van systemen en het onderhoud. Ze verwachten van hun IT-leverancier dat die hen die diensten aanbiedt.

Cheops Technology
heeft die ontwikkelingen al veel langer onderkend en past zijn structuren in dit opzicht aan. Het IT-bedrijf uit Edegem wil het zijn klanten mogelijk maken om sneller te schakelen. Door ze op het vlak van IT enkel aan te bieden wat ze effectief ook nodig hebben. “We draaien in dit opzicht bij Cheops Technology op twee verschillende snelheden”, zegt marketing manager Jo De Brabandere. “In onze dienstverlening op het vlak van managed services en cloud services realiseren we opmerkelijke groeicijfers. Op het vlak van projecten en aanverwante diensten daarentegen worden we geconfronteerd met dalende cijfers. Waardoor we tijdens de eerste zes maanden van het lopende boekjaar een lichte daling van onze omzetcijfers met 3% aangemerkt hebben. Op het vlak van toegevoegde waarde daarentegen onderkennen we een groei van liefst 12%.”

Op jaarbasis liggen de cijfers ondertussen nog goed. Cheops gaat dan ook voor een 11de jaar op rij van rendabele groei. In 2014 werd een omzet gerealiseerd van 17 miljoen euro.

Cheops Technology heeft zijn managementstructuur in functie van die recente ontwikkelingen versterkt. Het management bestaat nu uit ceo Filip Goos, managing director Christophe Vanmalleghem, HR-directeur Conny Busschaert, verkoopsdirecteur Erwin Roels en financieel directeur Marc Geerts-Claes.

Filip Goos nam het bedrijf negen jaar geleden over van de toenmalige aandeelhouders via een leveraged buy out (LBO). Hij heeft sindsdien ook alle vennoten uitgekocht en heeft het bedrijf voortaan voor 100% in handen.

Tijdens de eerste zes maanden van het lopende jaar werden reeds 27 nieuwe mensen aangeworven. Onder hen 24 IT-specialisten. Er staan overigens nog verscheidene vacatures open.