Childhome groeit internationaal door

childNa meer dan 30 jaar heeft Childhome een sterke internationale reputatie uitgebouwd. De producent en verdeler van baby- en kinderartikelen uit Kontich is vandaag actief in meer dan 45 landen. 70% van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland. Stefan en Nathalie Aerts begonnen destijds nog in hun garage. Vandaag zijn ze vertegenwoordigd in nagenoeg alle grote steden ter wereld.

Stefan Aerts zette zijn eerste stappen in de markt als vertegenwoordiger van Duitse merken. Hij bouwde zijn netwerk sindsdien samen met zijn echtgenote Nathalie onverminderd verder uit. Veel kinderkamers, verzorgingstafels, wiegen, buggies en andere kinderspullen worden in Kontich ontworpen. De meeste daarvan worden dan wél geproduceerd in het buitenland. Childhome heeft met Childwood (kamers) en Childwheels (wagentjes) ondertussen twee eigen merken in huis.

Childhome stelt onderhand zo’n 20 mensen tewerk.

Veiligheid in en om de kinderwereld is vandaag een van de prioriteiten van het bedrijf. Veel jonge ouders beseffen onvoldoende hoe bedreigend de omgeving geregeld is voor kleine dreumesen. Hoe je de veiligheid in je eigen huiskamer kunt verhogen is een van de marketinglijnen voor het lopende jaar:

° De meest effectieve manier om de veiligheid van de baby te waarborgen is om zelf een kijkje te nemen vanuit baby-perspectief. Ga op je handen en knieën en zien hoe de dingen eruit zien van daar beneden.
Houd een oogje op kleine objecten zoals munten, knikkers, kralen, paperclips en andere kleine voorwerpen.

° Wat is er in handbereik? Gebruik veiligheidsclips en sloten voor kasten en lades in keukens, badkamers, om vergiftiging en andere verwondingen te voorkomen. Zo voorkom je dat kinderen toegang krijgen tot medicijnen, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, lucifers of aanstekers, of scherpe voorwerpen

° Waar kruip jij heen? Gebruik hekjes die geplaatst kunnen worden in deuropeningen om te voorkomen dat uw kinderen een kamer kunnen verlaten of kunnen binnenwandelen. De éénhandssluiting maakt het gemakkelijk voor volwassenen om het hekje met slechts één hand te openen.

° Eigen schuld dikke bult? Speciale tapes verhinderen verwondingen bij de kinderen aan de scherpe hoeken van de meubels. De tape is ook gemakkelijk te verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen.

° Wat eten we vanavond? Voor kinderen is de keuken een leuke plaats om alles uit te testen. De Safe Cooker verhindert dat het kind naar potten en pannen op het vuur kan grijpen. Hij is vervaardigd uit polycarbonaat, een materiaal dat niet warm wordt en dus voorkomt dat je kind zich verbrandt aan de kookplaat.

° Nieuwsgierig? Een speciale stopcontactbeveiliging voor de Europese stopcontactmodellen beveiligt het stopcontact voor nieuwsgierige kindervingertjes en voorkomt dat het kind voorwerpen in het stopcontact kan steken.