Van 1 december 2017 tot en met 14 januari 2018 van 18u tot 21u30 verovert en betovert China Light opnieuw ZOO Antwerpen in een gloednieuwe, magische editie. Ook deze winter zal het lichtfeest of Chinees Nieuwjaar er gevierd worden in navolging van een meer dan 1000 jaar oude traditie. 

De handgemaakte metalen constructies worden omgetoverd tot indrukwekkende lichtsculpturen in drie dimensies. Een deel van de figuren werd in Antwerpen zelf samengesteld, een ander deel is made in China en per schip naar Antwerpen vervoerd. De lichtkunstenaars die de voorbije weken in de Zoo aan het werk waren, komen uit Zigong in de provincie Sichuan, stad die wereldberoemd is voor haar lichtfeest.

Wat krijg je zoal te zien? Met China Light ZOO wandel je voorbij een 4 meter hoge Boeddha. Liefde en oorlog weerspiegelen zich bij de strijders van het terracotta leger. En een van de pronkstukken in deze nieuwe editie is de 15 meter grote walvis.

De avondwandeling in de magisch verlichte ZOO-tuin krijgt bovendien een extra beleving want op vaste tijden geniet je op twee podia van traditionele Chinese dansen.

Info en online tickets via www.ZOOantwerpen.be/ChinaLightZOO of aan de kassa van ZOO Antwerpen.