ANTWERPEN – In 2015 deed City Golf zijn intrede in Antwerpen. Het aanbod wordt nu drastisch uitgebreid met vijf nieuwe en zeer diverse tours. Daarvoor werden de handen in elkaar geslagen met op en top Antwerpse ondernemers, zoals Dock’s Café en brouwerij Seef.

De insteek van City Golf is om groepen, voornamelijk bedrijven, langsheen de bezienswaardigheden te gidsen en te combineren met een beleving, namelijk het spelen van stadsgolf op 6 of 9 verschillende locaties. Het bezoekersaantal steeg bijzonder snel en in 2017 hebben we bijna 20.000 deelnemers mogen rondleiden door de Koekenstad. “We willen een Antwerps verhaal aanbieden aan de bezoekers van de stad,” vertelt Vincent Hellemans, zaakvoerder van City Golf. “Dat resulteerde in een unieke samenwerking tussen Antwerpse iconen.” 

Samen met het bekende Dock’s Café werd de Dock’s tour ontwikkeld. Met dit gloednieuw concept wil Pleasures, het kwaliteitslabel achter Brasserie Dock’s, samen met City Golf bewoners en bezoekers van Antwerpen zowel sportief als culinair verrassen. De tour start aan het restaurant en verloopt grotendeels over het Eilandje. “Met City Golf hebben we alvast een partnerschap met een innovatief bedrijf, dat net zoals ons voortdurend op zoek gaat naar het creëren van een meerwaarde voor de bezoekers”, vertelt Pleasures zaakvoerder Dimitri De Cuyper.

Seef Tour

Samen met de mensen van brouwerij Seef ontwikkelde City Golf de Seef Tour, waar stadsgolf en bierbeleving centraal staan. “Omdat wij zeer sterk geloven in het project dat Seef aan het realiseren is, wilden we absoluut een samenwerking met hen op poten zetten,” zegt Vincent Hellemans. “Net als wij gaan deze mensen voluit voor hun passie en liggen de zakelijke normen en visie in dezelfde lijn, dat maakt samenwerken dan ook een plezier.”

De Antwerpse Brouw Compagnie is een lokale brouwerij, gevestigd in het Noorderpershuis in de Indiëstraat. De brouwerij is bekend van het historische Antwerpse Seefbier. Ook het Bootje’s Bier, een bier gebrouwen als hommage aan de Red Star Line, komt van hen. Sinds haar oprichting won de brouwerji zeven maal de titel World’s Best op onder andere de World Beer Cup, Global Craft Beer Awards, Brussels Beer Challenge en World Beer Awards.

Nog drie andere tours

Samen met Tim Marshang, ook wel bekend als de Streetartwernepaar, werd een tour ontwikkeld langsheen de mooiste Street Art in Antwerpen in combinatie met een beleving met City Golf. De Diamant Tour geeft de bezoekers dan weer een inkijk in de impact van diamanthandel op de stad Antwerpen. Samen met Philip De Prest van Flandria hebben we een unieke samenwerking ontwikkeld die ervoor zorgt dat groepen de binnenstad van Antwerpen kunnen ontdekken en nadien een tocht op de Flandria maken.