Wuustwezel – Op 2 november opende fabrikant van educatief speelgoed Clics zijn nieuwe productiehal en kantoren. 

Hedwig Van Roy, CEO en oprichter van Clics Toys: “De voorbije jaren kregen we heel wat erkenning voor onze realisaties. Dat blijkt onder meer uit de talrijke prijzen die we al gewonnen hebben. Maar dat is niet onze drijfveer. Clics Toys wordt gedreven door een oprecht geloof in de waarde en het belang van educatief speelgoed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom blijven we ook investeren in innovaties en ontwikkeling.”

Clics, een compleet Belgisch verhaal

Op het bedrijventerrein aan de Kampweg 178 in Wuustwezel nam Clics Toys begin november zijn nieuwe kantoren en productiehal feestelijk in gebruik. De speelgoedfabrikant kiest er bewust voor om de ontwikkeling, de productie én de verpakking van de Clics-blokjes in eigen land te houden. Naar schatting hebben sinds de start in 2001 al ruim 50 miljoen kinderen in meer dan 40 landen met deze blokjes gespeeld.

Internationale aanwezigheid

In 2016 werd het magnetische constructiespeelgoed Magformers aan het assortiment toegevoegd. Sinds begin 2017 worden naast de Clics-blokjes ook Clicformers verdeeld. Deze nieuwe blokjes worden verspreid in 60 landen in samenwerking met de Koreaanse partner Gymworld, het bedrijf achter Magformers. Clicformers is een joint-venture van de 2 bekende speelgoedmerken Clics en Magformers, merk dat de ‘Speelgoed van het Jaar’ prijs won in 2015.

Investering in nieuwe fabriek

De totale investering voor de vernieuwde Clics-fabriek en -gebouwen bedraagt 5 miljoen euro in 2017: 1,25 miljoen euro in de gebouwen en de overige 3,75 miljoen euro in productie. In totaal bestrijkt de Clics-site een oppervlakte van bijna 10.000 m2, waarvan 5.000 m2 productiehallen, 1.150 m2 kantoorruimte en 3.000 m2 opslagruimte. Deze opslagruimte zal vanaf volgend jaar geleidelijk aan worden uitgebreid naar 9.000 m2.

Aandacht voor duurzaam ondernemen

De nieuwe Clics Toys-fabriek en -kantoren dragen een steentje bij in de strijd tot het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarvoor heeft Clics Toys de Sanel’s innovatief energiebesparende technologie “E-Power” in de fabriek geïntegreerd. Hierdoor kan het totaal elektriciteitsverbruik met 10,7% verminderen.