Cloud telefonie specialist Cloud Group NV  neemt Nextnet over, een IT integrator die reeds 14 jaar actief is in IT beheer/VoIP integratie voor bedrijven. Het is de eerste overname voor start-up Cloud Group uit Antwerpen.

De eigenaar van Nextnet, Peter Roelandts, is tevreden met de overname. “Cloud Group heeft de slagkracht en expertise om de overname tot een succes te brengen. De bestaande zakelijke klanten die gebruik maken van onze VoIP diensten, gaan naar het Cloud Communications platform” zegt Roelandts. Mike Mol, sales director van Cloud Group, ziet een strategisch voordeel. `”Door de opgebouwde know-how kunnen we deze VoIP klanten een full-serviced model bieden. Dat is de sterkte van Cloud Group. Op deze manier kan Nextnet zich  concentreren op zijn kernactiviteit: IT ondersteuning.

 

Cloud Group begon met haar activiteiten in 2014. In minder dan vier jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een expert in cloud telefonie, met totaaloplossingen voor een breed gamma KMO sectoren, onderwijs en medische praktijken. In 2017 rondde het bedrijf een succesvolle kapitaalronde af.