Ekeren – Op 22 september stelt de Gentse coachingorganisatie Centrum Open Mind, die intussen 20 jaar bestaat, zijn nieuwe afdeling voor in Ekeren: Open Mind Business.  

Drijvende kracht achter het centrum Serge Van Gampelaere: “Het van oorsprong Gentse Centrum Open Mind heeft in de afgelopen twintig jaar meer dan 10.000 mensen, waaronder veel bedrijfsleiders en eigenaars van KMO’s, begeleid. Het businessluik van Open Mind is zodanig uitgegroeid dat er redenen genoeg waren om de coachingactiviteiten naar bedrijven toe in het nieuwe Open Mind Business onder te brengen.”

Wendy Ceulemans leidt afdeling in Ekeren

Wendy Ceulemans, oprichtster van het succesvolle mediabureau C&C Advertising, die veel ervaring heeft met bedrijfsomgevingen, geeft het nieuwe departement mee vorm. Van aan de zijlijn zag ze jaar in jaar uit wat er goed liep en minder goed in bedrijven.

“Ik heb zelf als zakenvrouw mogen ervaren wat Open Mind voor een bedrijf of leidinggevende kan betekenen, wanneer je bedrijf geconfronteerd wordt met groeimoeilijkheden of interne conflicten. Het verschil wordt gemaakt door de eenvoud van de coaching- en business-formats, die zowel begrepen worden door topmanagers, als door de werknemers als door de WC-madam. En die helderheid is volgens mij essentieel in de economie van vandaag. Wij bieden aan bedrijven en leidinggevenden een beleef-ervaring. Door open opleidingen voor mensen die zelf als coach bedrijven begeleiden, door in company trainingen voor teams en leidinggevenden, en door workshops rond verschillende thema’s”, zegt Wendy.

Doorgeven van kennis en het laten beleven van de realiteit

Wendy Ceulemans: “Neem als voorbeeld een change traject of het nu zo interessante concept zelfsturende teams: hier worden vaak complexe en dure plannen rond gemaakt, die niet veel medewerking krijgen van de basis. Wij gaan uit van acties met een eenvoudig, niet verkeerd te begrijpen kader, en net dat geeft de garantie op succes.“

Samen met een ervaren team van meer dan 30 mensen, waaronder business trainers, coaches, psychologen en een kennisteam dat voortdurend de Open Mind formats verder op punt stelt, ontfermt Wendy Ceulemans zich over het bedrijf en de klanten.

Mensen uit bedrijven of organisaties die interesse hebben en willen kennismaken met de ‘beleef’-formats, zijn welkom op de Opendeuravond in Ekeren op vrijdag 22 september, tussen 16u en 20u. Je kan er demosessies zien van de Open Mind-manier van werken en kennis maken met de locatie en de trainers.