Consultancybedrijf MCS Solutions, een Antwerps softwarebedrijf dat gespecialiseerd in facility management en vastgoed- en werkplekbeheer heeft een partnerschap aangekondigd met het Noorse Disruptive Technologies (DT), dat is gespecialiseerd in sensor- en meettechnologie.

MCS Solutions ging eerder een partnerschap aan met vastgoedservicebedrijf Cushman & Wakefield. De technologie van DT maakt gebruik van uiterst compacte, snel inzetbare sensoren die een grote reikwijdte en batterijduur hebben.

MCS Solutions zal de technologie integreren in zijn producten gebouwd op het COBUNDU™, een platform voor de vastgoedsector.

“COBUNDU™ neemt het voortouw in de ‘smart building’-revolutie in de vastgoedwereld, door het combineren van Internet of Things, big data en slimme apps,” stelt Koen Matthijs, CEO van MCS Solutions. “Disruptive Technologies heeft toptalent in huis en we zijn enthousiast over deze samenwerking, die ons toelaat om de nieuwste sensortechnologie te benutten. Gegevens die door deze kleine, krachtige sensoren gecapteerd worden, zullen onze klanten toelaten om zowel de gebouwprestaties als de beleving van werknemers te verbeteren.“