Contraload verwacht 20% meer omzet

sylvainContraload ziet zijn omzetcijfer dit jaar met liefst 20% stijgen. Het bedrijf uit Niel zet plastic alternatieven in voor de traditionele houten pallets die al vele jaren gebruikt worden in de transportsector. Plastic pallets zijn niet enkel hygiënisch meer verantwoord. Ze wegen ook minder.

Toch gaat het niet enkel om de inzet van ecologisch meer verantwoorde transportmiddelen. Jesse Sels en Sylvain Naets hebben met Contraload ook een vorm van poolingsysteem opgezet waarbij verschillende bedrijven gebruik maken van dezelfde paletten. De ondernemingen moeten zich in dit opzicht niet langer zorgen maken over de beschikbaarheid van de paletten. Ook de kwaliteit, de hygiëne en het onderhoud worden opgevolgd door Contraload.

Het financieel tijdschrift Trends organiseerde in de afgelopen weken voor de vierde keer zijn “Trends Business Tour.” Een professionele jury gaat in dit opzicht na welke bedrijven aan vernieuwing doen en hun innovaties ook wereldwijd in de markt kunnen zetten. Het gaat er ook om hoe duurzaam en winstgevend die innovaties daadwerkelijk ook zijn.

Liefst 257 ondernemingen stelden zich kandidaat voor een screening. De jury selecteerde onder hen vijf kandidaten per provincie. Voor de provincie Antwerpen werden naast Contraload ook Van Gansewinkel, Restore, de DEME Group en Choco geselecteerd.

Het succes van de formule heeft Contraload ook doen besluiten tot de oprichting van een nieuwe holding, Sureca die nog meer moet focussen op het hergebruik van de paletten en hun grondstoffen.

Contraload realiseerde verleden jaar een omzet van 12,9 miljoen euro en boekte daar een bedrijfsresultaat van 2 miljoen euro op. Het bedrijf verhuurt vandaag zo’n 20 producten, in totaal 80.000 stuks. Op de payroll staan 23 man. Contraload heeft ondertussen al vestigingen in Birmingham, Barcelona en Toulouse.

Foto: Sylvain Naets (links) en Jesse Sels.