Antwerpen – Op 1 december opent de snelgroeiende online retailer Coolblue in het gloednieuwe gebouw 5 van het kantorencomplex Post X zijn hoofdkwartier voor België. Het speels ingerichte kantoor telt naast werkplekken ook negen vergaderruimten. De verhuis van de administratie van Wilrijk naar Berchem was dringend nodig want het afgelopen jaar gingen er meer dan 150 werknemers bij Coolblue aan de slag.

Matthias De Clercq, manager van Coolblue in België: We hebben ongetwijfeld het leukste kantoor van België! Zeg nu zelf: wie gaat niet spontaan glimlachen als hij kan vergaderen én 60 eendjes vissen op ‘onze’ Sinksenfoor? Onze werkplek ‘verwondert’ zowel onze huidige als nieuwe talenten.”

Speelse vergaderruimten en werkplekken

Meer dan 130 Coolblue’ers nemen hun intrek op 1.269 m² op de vijfde verdieping van het gebouw dat aan de Antwerpse Ring ligt én op 2 minuten wandelen van Berchem-Station. De locatie is ook vlot per fiets bereikbaar via de fietsostrade F1.

De medewerkers kwamen zelf met ideeën voor de negen eigenzinnige en speelse vergaderkamers die  klinkende namen hebben: Frituur, Sinksenfoor, De Dijk, Donkey Kong, Portal Room, Ardennen, Fotobooth, Holland en de Bond-kamer. Het eindresultaat is een werkplek die creativiteit stimuleert.

Meer dan 7.000 sollicitaties

Coolblue is in ons land aan een stevige opmars bezig. Meer dan 7.000 mensen solliciteerden de afgelopen 12 maanden. En meer dan 150 medewerkers werden aangeworven.  Op dit moment telt Coolblue in België in het totaal ca 300 werknemers verspreid over de drie fysieke winkels, bij CoolblueBezorgt en in het nieuwe hoofdkantoor. De afdeling CoolblueBezorgt alleen al heeft 100 bezorgers die met de glimlach grote toestellen aan huis leveren, installeren en het gebruik toelichten. Door deze sterke groei verbaast het niet dat de 600 m2 kantoorruimte boven de winkel in Wilrijk – die trouwens op de Boomsesteenweg blijft – uit zijn voegen barstte.

Op dit moment staan nog 30 vacatures open op WerkenbijCoolblue.be waarvoor zowel gezocht wordt naar Nederlandstalige als Franstalige profielen.
“We hebben in juli met succes onze eerste stappen in Wallonië gezet met onze Franstalige website en zijn nog volop bezig met ons team Franstalige Coolblue’ers van de klantendienst uit te breiden”, zegt Matthias De Clercq.
Met de toekomstige aanwervingen in het vooruitzicht, zit Coolblue alvast goed in Post X. Met Projectontwikkelaar IRET Development heeft Coolblue afspraken gemaakt over uitbreidingsmogelijkheden op de site.

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 8 fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi, Zaventem, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht en Amsterdam. De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie & Tablets, Computer & Netwerk, Tuin & Gereedschap tot Koken & Wonen. In 2016 behaalde Coolblue in België een omzet van 242 miljoen euro. De geconsolideerde omzet Nederland-België bedroeg 857 miljoen. De forecast voor 2017 is 1,2 miljard voor Nederland en België samen.