Corneel Geerts Transportgroup rijdt nu ook op Turkije

batuHet gaat snel bij Corneel Geerts Transportgroup uit Wijnegem. Na de eerder aangekondigde openingen in Bulgarije en Roemenië heeft de firma nu ook een samenwerkingsakkoord betekend met de groep Batu Logistics uit Turkije. Batu Logistics is volgens Patricia De Sloover “een van de grote transportondernemingen van Turkije.”

Turkije staat al jaren voor de deur van Europa en probeert marktaandeel te veroveren. Die opening hebben ze bij de Corneel Geerts Transportgroup al eerder onderkend. Vandaar het initiatief om nu met groupage te beginnen op Istanbul. Vanuit Wijnegem vertrekt onderhand twee keer per week een truck naar Istanbul en omgekeerd. De ritten lopen langs Italië (Triëste en de ferry) en langs de vroegere Oostbloklanden. Batu Logistics maakt in dit opzicht deel uit van het netwerk IFA (International Forwarding Association).

“Ik werk al 30 jaar op oa. Turkije”, zegt Patricia De Sloover. “Vroeger voor Ziegler in Gent en Mainfreigt in Wommelgem. Nu voor de Corneel Geerts Transportgroup. Turkije is hoe dan ook een sterk groeiland waar voor een transporteur enorm veel business zit. Ik meen de markt en zijn transportbedrijven goed te kennen. Ik ben ervan overtuigd dat we er met de Corneel Geerts Transportgroup grote dingen kunnen doen.”

Het bedrijf uit Wijnegem gaat samen met Batu Logistics op alle soorten vracht werken. Chemicaliën bv., textiel enz. Batu Logistics rijdt bv. al veel langer met hangende kleren naar Europa.

Batu Logistics zelf is zeker in Turkije een niet-onbelangrijk bedrijf. De firma rijdt met 145 trucks. Daaronder zeilwagens, box trailers, thermotrucks enz. Batu Logistics runt ook een eigen lokale express dienst. Opmerkelijk is tevens het feit dat de Turkse groep ook aansluit op het spoorwegnet en op de scheepvaart. Batu Logistics stelt vandaag 185 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van 185 miljoen euro.