Corneel Geerts versterkt positie in Spanje

geertsDe Transportgroup Corneel Geerts uit Wijnegem is opgenomen in het netwerk Iberteam. Op die manier kan de transporteur zijn klanten een nog snellere service garanderen in Spanje en Portugal. De samenwerking is opgezet met de Spaanse partner Coral.

Spanje en Portugal vormen voor Belgische exporteurs een belangrijke afzetmarkt. De Transportgroup Corneel Geerts rijdt al met vaste lijnen op beide landen. Door mee op te gaan in het Iberteam kan het netwerk nog verder uitgebreid worden. Iberteam runt immers 52 agenschappen in beide landen en stelt liefst 500 mensen tewerk. Het netwerk is gebouwd op vier vaste hubs: Barcelona, Madrid, Valencia en Lissabon.

Let’s get Spanish, is in dit opzicht de commerciële slogan bij Corneel Geerts. Met 55.000 vierkante meter aan magazijnruimte en crossdocking faciliteiten is er alvast voldoende aanbod voor een snelle expansie. Het netwerk beschikt daartoe over liefst 1500 wagens die allemaal over een ingebouwd track and tracing systeem beschikken. Het netwerk is in die mate geperfectioneerd dat de klanten automatisch verwittigd worden indien zich ergens vertragingen aandienen.

Iberteam is vooral gespecialiseerd in ADR-transporten en chemicaliënvervoer.

De Transportgroup Corneel Geerts wordt aangestuurd vanuit de hoofdzetel in Wijnegem maar beschikt tevens over satellietvestigingen in Harelbeke en Maasmechelen. Die werden enkele tijd terug opgezet om specifiek de Antwerpse fileproblematiek te omzeilen. Corneel Geerts is ook aanwezig in Bulgarije.

Het familiebedrijf wordt vandaag geleid door Marc Geerts, de zoon van stichter Corneel Geerts.