ANTWERPEN – Covestro wil jongeren motiveren en inspireren om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN mee uit te dragen. Het bedrijf uit de Antwerpse haven doet dat door de wedstrijd Young Champions of the Earth te ondersteunen.

35 ondernemende jongeren uit zes wereldregio’s zijn geselecteerd voor de wedstrijd Young Champions of the Earth, een initiatief van de VN. Deze jongeren zijn tussen 18 en 30 jaar en hebben uitzonderlijke ideeën om het milieu te beschermen. De wedstrijd zet dit in de kijker en ondersteunt hen daar ook in. Het is bovendien de tweede editie, waarvan Covestro trotse sponsor is.

“We zijn fier dat we als Covestro onze volledige steun kunnen verlenen aan de Young Champions of the Earth”, zegt dr. Markus Steilemann, ceo van Covestro. “Als een van ’s werelds grootste producenten van materialen voor duurzame ontwikkeling zijn we vereerd dat we op deze manier kunnen samenwerken met het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om jongeren over de ganse wereld te inspireren en te motiveren om bij te dragen aan de Duurzame-Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.”

Covestro Antwerpen vloeit voort uit Bayer Antwerpen dat in 1961 werd opgericht. Het bedrijf is actief in de productie van hoogtechnologische polymeermaterialen en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor producten die in vele domeinen van het dagelijks leven worden toegepast. Covestro heeft zo’n 30 productievestigingen wereldwijd en draaide in 2017 met zo’n 16.200 medewerkers een omzet van 14,1 miljard euro. Op de site in Antwerpen werken ongeveer 850 mensen.