Antwerpen – Creatieve ondernemers en kmo’s uit de meer klassieke sectoren ontmoeten elkaar op 14 december tijdens Creatief Antwerpen Netwerkt in Mercado Groenplaats. Het belooft geen klassiek netwerkmoment te worden.

In een nieuw jasje gestoken

Creatief Antwerpen Netwerkt legt deze keer de focus op actieve matchmaking tussen creatieve ondernemers en de klassieke kmo. Creatief Antwerpen Netwerkt gaat echt op zoek naar de juiste matchmaking en linken tussen de deelnemers. Wat kunnen zij van elkaar leren? Hoe kunnen zij samenwerken?
Van bij de inschrijving wordt al aan actieve matchmaking gedaan aan de hand van een aantal vragen, en je eventuele LinkedIn profiel. Op basis van die info krijg je concrete ‘matches’ voorgesteld.  

‘Creatief Antwerpen Netwerkt’ werkt!

Daarover kan Yannic Verlinden, ceo – derde generatie – van het familiebedrijf Peever International NV uit Lier meespreken. Peever ontwikkelt, vervaardigt en bedrukt hoogwaardige veiligheidszegels en andere verzegelingen. Met een Peever-verzegeling kunnen bedrijven goederen op een eenvoudige, betrouwbare en flexibele manier voor transport kenmerken en beveiligen.
Yannic nam aan de vorige editie van Creatief Antwerpen Netwerkt deel. Ze werd toen ‘gekoppeld’ aan product designer Mathias Schaubroeck van Absintt. “Ik sta open voor externe input en zoek altijd feedback van mensen die me kunnen ondersteunen. Mijn vraag was: we hebben een redelijk complex bedrijf. We maken verzegelingen. De knowhow van het technische gedeelte is niet meer in het bedrijf, want mijn vader is plots gestorven. Ik wil me toeleggen op het markeren van verzegelingen en nagaan welke mogelijkheden hiervoor nog bestaan. Ook al is er nog geen concreet ‘product’ uit de matchmaking voortgekomen, wel een aantal ideeën, het geeft je in elk geval een boost, zeker als je met een heel specifieke vraag zit”, zegt Yannic Verlinden enthousiast.

Andere bedrijven zijn wel met een concreet antwoord of oplossing op hun vraag naar huis gegaan.
Yannic Verlinden: “Het is belangrijk als bedrijfsleider van een kleine onderneming niet op je eilandje te blijven zitten en te weten waarmee andere bedrijfsleiders worstelen. Ook voor de matchmaking van 14 december heb ik me ingeschreven.”

Keynote speakers

Een van de keynote speakers tijdens de komende editie van Creatief Antwerpen Netwerkt is Peter De Keyzer. Met zijn bedrijf Growth Inc. begeleidt hij scale-ups in hun groeitraject. Niemand kent meer voorbeelden van vruchtbare allianties over de sectorgrenzen heen dan De Keyzer.

Conclusie: een niet te missen avond voor ondernemers van kmo’s en zelfstandig ondernemers, georganiseerd door Stad Antwerpen.