De logistieke netwerken Ocean Bridge Lines (Singapore) en CrossTrades (Hong Kong) met nogal wat Antwerpse connecties kondigen eind vorige week de samensmelting van hun activiteiten aan onder de nieuwe naam: CrossTrades OBL. Door hun geografische omvang, het centraliseren van hun aankopen en het aanbieden van visibiliteit in de supply chain, zullen zij hun leden en klanten unieke voordelen kunnen aanbieden.

Een beetje historiek

Vandaag managen logistieke bedrijven Ahlers en Syntrans samen Ocean Bridge Lines, waarin Ahlers het Partner Netwerk brengt en samen met Syntrans focust op gezamenlijke aankopen. Het netwerk is sterk aanwezig in Azië, Europa en Centraal Azië.

CrossTrades werd in 2015 door Rik Spruyt opgericht als een Partner Netwerk in Afrika. Gosselin en Syntrans stapten in 2016 aan boord als aandeelhouders, Ahlers volgde in 2017.

De kracht van het netwerk

Het nieuw opgerichte netwerk CrossTrades OBL zal 70 partners vertegenwoordigen in bijna 200 kantoren wereldwijd. Niet alleen zal het de leden een sterk aankoopbeleid kunnen bieden, maar ook een investering in een aanzienlijk IT-platform dat naast network management (communicatie en data-uitwisseling) ook in samenwerkingsovereenkomsten (planning en uitvoering) voorziet. Het digitale platform zal klanten multimodale transportoplossingen én een intelligent zicht op hun supply chain geven.
Door de kracht van artificiële intelligentie zal het system in staat zijn om verbeteringen aan te brengen bij individuele gebruikers. Dat laat hen toe om kosten te verlagen, prijzen te optimaliseren en routes aan te passen voor hun klanten. Dit unieke platform zal bewijzen dat het slimmer is om mee te doen in plaats van te concurreren. De verschillende aandeelhouders brengen allemaal zeer gespecialiseerde kennis aan boord en verschillende specialisaties die ze zullen blijven behartigen in dit netwerk.

Rik Spruyt leidt CrossTrades OBL

Rik Spruyt wordt manager van het nieuwe CrossTrades OBL.Met meer dan twintig jaar ervaring in internationaal transport en logistiek, is Rik Spruyt gespecialiseerd in logistiek in Afrika en commerciële verbindingen tussen Afrika-Azië. Spruyt bekleedde daarvoor senior managementfuncties bij de toonaangevende logistiek operator in Afrika. Zijn standplaatsen waren Kenia, Oeganda, Zuid-Soedan, Oost-Congo en Tanzania. In 2010 trok hij naar China. Momenteel woont hij in Bangkok, maar spendeert het grootste deel van zijn tijd in Afrika en Azië.