Groentechef Seppe Nobels en het housefestival Dystopia trekken samen de boer op om gezonde smaken en sappige souds te blenden tot een appetijtelijke mix. De naam van deze fusion van smaak en klank: ROOTZ.

Bedoeling is dat beloftevolle chefs tijdens een intiem ‘onderonsje’ in clubs in heel het land gaan samenwerken met de allerbeste dj’s. Je kan proeven van gezonde ‘signature dishes’, met een pittige lokale kruiding, geprepareerd door een nieuwe generatie topkoks en begeleid door de ‘sappigste’ sounds. De premiere vindt plaats op 16 februari tijdens ‘Dystopia presents CLAPTONE: Venetian Valentine’ in dancing Ampere in de Simonsstraat in Antwerpen. 

Gezond fuiven zonder alcohol 

Seppe Nobels wil met dit project ook een boodschap uitdragen. Hij wil een gezonde eet- en partystijl promoten. Vegetarisch eten en alcoholloos fuiven. Toch wil hij niet overkomen als een moraalridder. “We willen wel iets in beweging zetten”, zegt hij. “Onlangs logeerde Steve Angello van Swedish Housemafia bij ons. Steve leeft geheel vegetarisch en zonder alcohol. Het maakt het leven op topniveau een stuk makkelijker. Wij gaan dus met ROOTZ zeker veel groenten, superfoods en non-alcoholische cocktails serveren. Van Vlaanderen over Brussel tot in Nederland om deze zomer te eindigen op het Dystopia-festival. ”

“15 jaar geleden gingen de mensen feesten en reden ze daarna naar huis. Die tijden zijn écht voorbij”, zei Nobels deze week recent nog.  “Wij willen een gezond alternatief bieden waar je een hele nacht kan feesten maar daarom niet in een verdovende roes zit”. En wie twijfelt aan de kracht van groenten moet het maar aan wielrenners vragen. Zij mogen zelfs geen rode biet eten voor een wedstrijd vanwege de prestatieverhogende krachten.”