Cummins steeds op zoek naar goede magazijniers

cumminsDe producent van motorenonderdelen Cummins uit Rumst wil 11 magazijniers aanwerven. Het bedrijf fungeert als distributicentrum voor de Europese en de Afrikaanse markt. Rumst bedient ook het Midden-Oosten en landen als Rusland. “Met die aanwervingen bouwen wij bijkomende continuïteit in onze activiteiten uit,” zegt gedelegeerd bestuurder Hilde Scheers.

Het Global Logistics Center van Cummins in Rumst vormt in feite één groot magazijn. De onderneming draait mee in de strategie van de groep om een vlot “aftermarketdistriobutiekanaal” uit te bouwen. Cummins werkt daartoe in Rumst vanuit drie gebouwen: een administratieve zetel en twee magazijnen voor respectievelijk de bedrijfseenheden engine power generation en filtration.

Cummins is een internationaal sterk gereputeerd bedrijf dat motoren en bijhorende technologïeën aanmaakt zoals brandstofsystemen, regelapparatuur, luchtbehandelingssystemen, filtratiesystemen, emissie-oplossingen en systemen voor het genereren van elektriciteit. De groep is vanuit Columbus in Indiana internationaal doorgebroken en heeft Rumst uitgebouwd als een bruggenhoofd naar Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De multi bedient producenten van graafmachines, busbouwers, treinen, vrachtwagens, schepen enz.

Rumst is dan ook zoveel als een groot magazijn waarin vooral de motorenonderdelen circuleren die in de twee Britse fabrieken gemaakt worden. Het vroegere distributiecentrum in Mechelen werd daarbij helemaal geïntegreerd in Rumst. Er werken vandaag zo’n 350 mensen. De geleverde diensten in Rumst omvatten oa. opslag, distributie, uitrusting en verpakking, vervoer en logistiek van afgewerkte producten en de klantendienst. Cummins gaat niet tot bij de klant zelf. Daartoe is een netwerk van dealers opgezet die de concrete contacten leggen. Volgens Norbert Nusterer, een topman van Cummins zijn de meertaligheid en het multiculturele karakter van de werknemers belangrijke troeven bij de groei van Cumminis in België. Ook de vlotte communicatie- en vervoersnetwerken spelen een belangrijke rol.”

Volgens Hilde Scheers realiseert Cummmins in Rumst een omzetcijfer van liefst 660 miljoen dollar. “Wij gaan nu eenmaal wereldwijd met onze producten”, zegt ze. “Wij hebben hier onderhand 42.000 vierkante meter aan opslagmagazijnen en dat betekent in de gegeven omstandigheden al heel wat.”

Vandaar ook de aanwerving van een aantal bijkomende magazijniers. “Naar zo’n mensen zijn we hier permanent op zoek. Vandaar dat we ook met Asap een permanent interimkantoor in huis hebben. Wij zoeken goede mensen. Ze mogen zich hier altijd komen aanbieden. We werken dan wél in een tweeploegensysteem.”