Curatoren nemen Alfacam over

De drie curatoren van het failliete mediabedrijf Alfacam uit Lint beginnen vandaag hun zoektocht naar eventuele kandidaat-overnemers voor de onderneming of althans voor onderdelen ervan. De curatoren gaan daarbij uit van de stelling dat de activiteiten “in going concern” blijven, dit houdt in dat de onderneming de lopende contracten verder mag afwerken. Zo oa. de captatie van de Ronde van Turkije die vandaag begint.

Eddy van Camp, Ilse Mertens en Alain Van Der Cloot, de drie door de rechtbank aangestelde curatoren zullen het zeker niet makkelijk hebben bij de afhandeling van het dossier van de gefailleerde vennootschappen. Hinduja, het Indiase bedrijf dat lange tijd gezien werd als een ernstige kandidaat-overnemer zou ook na het faillissement geen belangstelling meer hebben. Hinduja had nochtans eerder al verscheidene keren zijn interesse voor Alfacam laten blijken. Lint zou uitgebouwd worden tot een heus Indiaas Bollywood, heette het dan.

Ondertussen komen vooral het Spaanse Secuoya en de Franse Euro Media Group in beeld. Secuyoya had eerder al eens samenwerkingsakkoord met Alfacam en zou belangstelling hebben voor de beeldcaptatie-activiteiten uit Lint.

De Franse Euro Media Group zou naar de mobiele captatiewagens kijken. Een opportuniteit die ook het Nederlandse DutchView kennelijk ziet zitten.