ANTWERPEN – Op de Dageraadplaats heeft met Pici een nieuw pastarestaurant in Antwerpen de deuren geopend. Er wordt gewerkt met kraakverse producten en een beperkte menukaart.

Pici keert terug naar de essentie van de Italiaanse keuken. Zo komen de biologische groenten en kruiden van boer Bram en boer Sjarel van coöperatie De Volle Grond. Bovendien kunnen klanten de chefs live aan het werk zien want de verse pasta wordt in het midden van de zaak gedraaid. De bezielers van het project zijn tevens de gezichten achter zuurdesempizzarestaurant Standard.

“Onze menukaart is beperkt omdat we de versheid van onze producten willen garanderen. Klanten hebben hier de keuze uit zes à zeven antipasti, acht verse pasta’s en vier Italiaanse desserts. Regelmatig voegen we wel aan pastasuggestie aan de kaart toe. Ook voor een aperitief of Italiaanse koffie is men hier aan het juiste adres”, klinkt het.

Twee ingrediënten

Liefhebbers van de Italiaanse keuken kennen pici als een pastavariant die doet denken aan dikke spaghettislierten. De pastasoort vindt zijn oorsprong in Toscane, waar het pici pastadeeg doorgaans uit slechts twee ingrediënten bestaat: bloem en water. Bij Pici in Antwerpen wordt er alvast gewerkt met 000-bloem, een zeer fijn gemalen bloem waarbij er veel deeltjes zijn weggezeefd.