ANTWERPEN – Renzo Mela heeft zich opnieuw bij de Antwerpse hospitality groep Shrimp Tempura vervoegd. Als zakenpartner zet hij zijn Italiaanse horecaverhaal verder bij Danieli Zuid. Het restaurant op het Antwerpse Zuid gaat voortaan door het leven als Danieli il Magnifico in een nieuw interieur en met een nieuwe executive chef.

Renzo Mela is een legende in Antwerpen. In 1982 opende hij het eerste Danieli-restaurant op de Keyserlei. Nadien volgde in 1993 Danieli il Divino in Wilrijk, dat nagenoeg iedere dag volzet is. Na de verkoop van il Divino aan Shrimp Tempura lanceerde hij in 2013 het restaurant il Magnifico. Daar combineerde hij zijn liefde voor de pure Italiaanse keuken met de nodige glamour. Omwille van gezondheidsredenen moest hij de zaak echter sluiten, maar nu is Renzo Mela dus terug.

“Met Renzo creëren we een ambiance die tegelijk elegant en informeel is. We bundelen Danieli Zuid en il Magnifico tot Danieli il Magnifico. Bij Renzo hangt een onmiskenbaar en typisch Antwerps ons-kent-ons-sfeertje, en dat moet kunnen hier”, aldus Wim Van der Borght, eigenaar van restaurantgroep Shrimp Tempura.

Gezelligheid en goed eten

Tegelijk haalt Shrimp Tempura ook een nieuwe executive chef binnen. Francesco D’Ambrosio is bekend van zijn voormalige restaurants La Tavola en Cucina48 op ’t Eilandje. Samen met Renzo Mela zal hij de menukaart onder handen nemen en dagelijks de keuken runnen.

“De nieuwe kaart zal een combinatie van mijn befaamde gerechten en specialiteiten zijn, aangevuld met de inspiratie van Francesco”, aldus Renzo Mela. “Gezelligheid, goed eten en een Italiaanse conviviale sfeer. Meer hoeft dat voor mij niet te zijn.”

Slassi blijft zaakvoerder van Danieli il Magnifico.