Zopas heeft bvba Danny Bertels Ballooning uit Wommelgem geïnvesteerd in een tweede smiley-ballon met een mand voor 14 passagiers. Het ballonbedrijf heeft Monique Verdickt en haar vzw Moeders voor Moeders als boegbeeld voor de smiley gekozen.

Al 20 jaar in het vak

Danny Bertels, ex-wereldkampioen waterskiën en powerboatracen, behaalde in 1995 zijn ballonvaartvergunning. Sinds 1997 voert het bedrijf passagiersballonvaarten uit boven Antwerpen. Ballonvaarder Peter De Bock werd in 1999 zaakvoerder. “Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een uniek bedrijf dat zich bezighoudt met alle facetten van de ballonvaart. We varen momenteel met vijf luchtballonnen en hebben een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers. We zijn zowel actief op de particuliere als de bedrijfsmarkt”, zegt oprichter Danny Bertels.
Danny Bertels Ballooning bvba is lid van de Koninklijke Belgische Ballonvaart Federatie (KBBF) en door de European Aviation Safety Agency (EASA,) erkend voor het uitvoeren van onderhoud, het keuren van luchtballons en het geven van opleidingen. Het bedrijf is tevens vertegenwoordiger van het Engelse ballonmerk Lindstrand Hot Air Balloons.

Mee in de open cockpit boven Antwerpen: een unieke ervaring!

Peter De Bock: “Ballonvaren blijft een unieke gebeurtenis, zowel voor de passagiers die meevliegen als de mensen op de grond. Danny Bertels Ballooning wil met de nieuwe smiley-ballon vooral het vliegen boven de stad Antwerpen promoten.”
Ballonvaren boven Antwerpen kan perfect en veilig. Afhankelijk van hoe de windrichting staat, kiest de ballonvaarder vlak voor vertrek de opstijgplaats om de passagiers een ballonvaart met maximum zicht over Antwerpen te laten beleven. Ballonvaren is zeer actief bij het opstijgen en het landen, maar rustig éénmaal je in de lucht bent.
“Je ervaart een enorme stilte wanneer je met de ballon boven de stad, boven de weilanden, boven de haven vliegt. Na een vlucht van ongeveer een uur zoeken we een veilige landingsplaats. Daarna pakt ons team van vrijwillige ballonvolgers samen met de passagiers de ballon weer in. Vooraleer we terug naar onze afspraakplaats rijden, genieten we ter plaatse tijdens de après-ballon van een glaasje bubbels”, zegt Peter De Bock.

De smiley-ballon, een knipoog naar Moeders voor Moeders vzw

Een glimlach – een smiley – toveren ook Monique Verdickt en de vele vrijwilligers van Moeders voor Moeders vzw wanneer een kind nog eens een warme maaltijd krijgt, wanneer een moeder haar baby eindelijk nog eens een warm badje kan geven, wanneer een moeder een kledingpakket voor haar kinderen mag afhalen.
Ieder jaar rond moederdag zullen Monique Verdickt en een aantal van haar 170 vrijwilligers uitgenodigd worden om plaats te nemen in de mand van de grote smiley-ballon. “Op die manier willen we onze dankbaarheid tonen voor hun bijdrage aan de maatschappij en hen ‘letterlijk’ laten genieten van het mooie Antwerpen. Want daar draagt de vzw Moeders voor Moeders figuurlijk zeker haar steentje toe bij!”, besluit Danny Bertels.