Danny Van Assche (45) is als finale kandidaat voor de functie van gedelegeerd bestuurder Unizo unaniem weerhouden door het Unizo-selectiecomité, na een uitvoerige procedure, samen met extern selectiebureau Schelstraete-Delacourt, en na uitgebreide consultatie van verschillende stakeholders.

Toekomstig topman Danny Van Assche is momenteel afgevaardigd bestuurder bij Horeca Vlaanderen. Hij volgt Karel Van Eetvelt op, die op 1 oktober de overstap maakte naar Febelfin.
Van Assche was tussen 2005 en 2010, net voor zijn overstap naar Horeca Vlaanderen, al actief bij Unizo als adviseur sociale zaken op de studiedienst.

“De grote affiniteit met de organisatie en haar leden, en met het sociaal overleg, vormden belangrijke elementen om Danny Van Assche voor te dragen”, laat de organisatie in een mededeling weten. “Dat, in combinatie met de succesvolle manier waarop hij Horeca Vlaanderen de afgelopen jaren heeft geleid en verder uitgebouwd.”

Danny Van Assche is licentiaat in de Economische Wetenschappen en behaalde een doctoraat in de Politieke en Sociale Wetenschappen. Hij woont in Wilrijk, is gehuwd en heeft twee dochters.

De Raad van Bestuur draagt Van Assche voor als gedelegeerd bestuurder, benoeming die op 7 december moet worden goedgekeurd door de algemene vergadering van Unizo. Begin 2018 zal Van Assche dan zijn nieuw functie opnemen.