Database voor jobstudenten logistiek

expeditieDe werkloosheid onder de jongeren is nog altijd ongemeen groot. Toch zijn nogal wat bedrijven op zoek naar nieuwe krachten. Alleen gebeurt het vaak in verspreide slagorde en geniet de logistieke sector zelf maar een beperkte belangstelling. De VEA-Jongeren willen daaraan verhelpen. Ze hebben een database opgezet waarmee ze studenten met een logistieke achtergrond alvast de kans willen bieden om een interessante vakantiejob uit te oefenen. Op die manier kan de belangstelling voor de bewuste bedrijven groeien.

VEA staat voor Vereniging van Expediteurs Antwerpen. De organisatie vertegenwoordigt de expediteurs, de douane-agenten en de logistieke dienstverleners in de haven van Antwerpen. Binnen de vereniging is tevens een jongerenorganisatie actief.

Vanuit hun bekommernis om de jeugdwerkloosheid en de relatieve geslotenheid van de sector hebben de jongeren alvast het initiatief genomen om “de theoretische kennis van studenten te koppelen aan de praktijk van het echte expediteursleven. Wij hopen hen hiermee te passioneren voor de sector’ heet het bij de VEA-jongeren.

Het is alvast de bedoeling om een voldoende aantal bedrijven op te nemen in de database zodat geïnteresseerde jongeren “de kans krijgen een onderneming uit te kiezen die meer biedt dan een studentenjob met louter administratieve taken.” De VEA-jongeren zullen het initiatief van hun kant al gaan toelichten bij de verschillende logistieke hogescholen en jobstudenten warm gaan maken.

Geïnteresseerde leden van VEA mogen zich voor 15 maart e.k. melden bij jongeren@vea-ceb.be Ze komen dan op termijn op de VEA-website.