Belgen zijn geboren met een baksteen in de maag. Dat is geen nieuws, zal u zeggen. En dat klopt helemaal, alleen is het nog maar eens bevestigd door een nieuwe enquête, deze keer van immoweb.

Die werd recent uitgevoerd bij 9.969 Belgen. 6 op de 10 Belgische huizenjagers kochten in de voorbije 5 jaar al eens een huis, zo blijkt uit die enquête. Belgen zijn er ook van overtuigd dat een investering in vastgoed het hoogste rendement oplevert. Ze rekenen daarbij op een rendement tussen 3.8% en 5%.

Deze vaststellingen verklaren het hoge aantal huiseigenaars onder de Belgen: 70% bezit een huis. Dit percentage ligt beduidend hoger dan bij buurlanden Frankrijk (58%) en Duitsland (46%).

Valentin Cogels, CEO van Immoweb legt uit: “In de ogen van de Belgen is vastgoed de veiligste investering. Door de lage interest en de schommelingen op de beurs zoeken Belgen meer dan ooit dat hun toevlucht in vastgoed.”

De Belg houdt niet van risico’s nemen. Wanneer hij investeert, zoekt hij een veilige en rendabele investering op de lange termijn. Vastgoed is dus een voor de hand liggende keuze. Investeerders kiezen vooral voor vastgoed om een vast inkomen te hebben en als voorzorg voor hun oude dag.

Immoweb is in 1996 opgericht als de eerste vastgoedsite van België en is nog altijd de marktleider voor het online-immogebeuren.