De Beukelaer Medical uit Aartselaar heeft de openbare opdracht binnengehaald voor de levering en het onderhoud van Pentax Medical-endoscopieapparatuur voor de gastroenterologie afdelingen van zes ZNA ziekenhuizen.   

Christian Jadoul, general manager De Beukelaer Medical: “Het gaat hier over een raamovereenkomst met een looptijd van 5 jaar met een geraamde totale waarde van 1.432.792,43 EUR.”

ZNA groep kiest voor Pentax Medical en De Beukelaer Medical

ZNA groep heeft voor zijn zes sites – Jan Palfijn, Stuivenberg, Middelheim, Erasmus, St.-Elisabeth en Hoge Beuken – gekozen voor de nieuwste ‘High Definition +’ endoscopische beelvormingsapparatuur én speciale digitale en optische filters (‘i-scan technologie’) van het Japanse merk Pentax Medical dat zowat de standaard in de wereld van de endoscopie is. 
Gezien het toenemend aantal procedures, waaronder screening procedures zoals colonoscopie ter voorkoming van darmkanker, zal ZNA met deze investering van ca 1,4 miljoen euro in gastroscopen, colonoscopen, duodenoscopen en videoprocessoren de dagelijkse diagnostiek van patiënten nog kunnen verbeteren.

De nieuwe apparatuur zal ook door de technische dienst van De Beukelaer Medical worden uitgevoerd. Daarvoor heeft het bedrijf bijkomend geïnvesteerd in modern uitgeruste werkplaatsen te Aartselaar.
Christian Jadoul: “Alle herstellingen aan endoscopen en processoren kunnen door onze gespecialiseerde technici electronica en mechanica worden uitgevoerd in de lokale werkplaatsen. Op die manier houden we de reactietijd op interventies zo kort mogelijk om de klantentevredenheid te optimaliseren.”

De Beukelaer: meer dan 60 jaar ervaring

De Beukelaer Medical is een divisie van H. De Beukelaer & Co, een familiebedrijf met 40 werknemers. Met ruim 60 jaar ervaring in fotografische beeldvorming (H. De Beukelaer & Co ) en meer dan 20 jaar expertise in medische (endoscopische) beeldvorming heeft De Beukelaer Medical heel wat specialistische kennis in huis.
De Beukelaer Medical is de exclusieve distributeur van de Pentax Medical endoscopische apparatuur in Belgische en Luxemburgse ziekenhuizen, zowel qua verkoop als naverkoop.
Focus is de endoscopische beeldvorming voor diagnostiek en therapie in de specialismen gastroenterologie (visualisatie van het maag-darm-lever stelsel), de pneumologie (visualisatie van longstelsel), NKO (visualisatie van het Neus-Keel-Oor stelsel) en voor intubatietechnieken in het OperatieKwartier.