De Antwerpse Brouw Compagnie geeft een tiental bierliefhebbers de kans om één dag mee te brouwen in de splinternieuwe brouwerij op het eilandje. Dit in het kader van een nieuw bier ten voordele van het goede doel. 

‘Ik brouw mee’

De stad Antwerpen, Delhaize en de Antwerpse Brouw Compagnie slaan de handen in elkaar voor een uniek project. Een tiental bierliefhebbers krijgen de kans om de creatie van een nieuw bier mee te maken. Tijdens een korte opleiding bierbrouwen worden de verschillende stappen van het brouwproces toegelicht. De ‘bierbrouwers voor één dag’ mogen nadien samen met de brouwers van de Antwerpse Brouw Compagnie het eerste brouwsel voor het ‘goede doel bier’ brouwen.

De Antwerpse Brouw Compagnie is een Onafhankelijke Lokale Brouwerij, gevestigd in de Indiëstraat op de locatie van het vroegere Noorderpershuis. Naast Seefbier, het historische en bekroonde Antwerpse streekbier, brouwt de brouwerij nog verschillende bieren waaronder Super Cadix, Nonkel Pater, Bootje’s Bier en een aantal tijdelijke bieren. De brouwerij is vrij toegankelijk, met Brouwerij Café te midden van de actieve brouwerij.

Gastspreker op ‘Made in Antwerpen Live’

“We brouwen een nieuw bier waarvan de opbrengst naar een lokaal Antwerps goed doel gaat. Meer details over het project worden binnenkort bekendgemaakt”, zegt Johan Van Dyck, zaakvoerder van de Antwerpse Brouw Compagnie en één van de gastsprekers van onze netwerkingconferentie  ‘Made in Antwerpen Live’ op 17 mei vanaf 16u. Binnenkort maakt ‘Made in Antwerpen’ het programma bekend.

Hierna alvast de opmerkelijke oproep van Johan Van Dyck waarin je verneemt hoe je kunt meedoen aan de wedstrijd ‘ik brouw mee’.

 

Bekijk hier alle video's van Made in Antwerpen.